Ga naar de inhoud

Volksprotest: Kosten Omlaag! – Amsterdam

11 februari 2023 - 13:00
Amsterdam

Het is genoeg geweest. Van onze zorg is, net als van onze energie, een markt gemaakt waar we steeds minder over te zeggen hebben. Zorgverleners zijn steeds meer tijd kwijt aan overbodige bureaucratie als gevolg van concurrentie. Terwijl er winsten worden gemaakt met zorggeld, zijn de salarissen in de zorg nog steeds laag en stijgen de zorgkosten voor veel mensen. Ondertussen wordt alles duurder: de energierekening is hoog en de boodschappen zijn duur.

Het moet anders. Dat wat belangrijk is voor ons allemaal, zoals onze zorg en energie, horen niet op de markt. Kom daarom ook naar het Volksprotest, zaterdag 11 februari om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Er rijden gratis bussen.

MELD JE AAN
https://kostenomlaag.sp.nl/volksprotest

Omdat, net als in de zorg, ook van onze energie een ‘markt’ is gemaakt met commerciële bedrijven, wordt hier nu veel winst gemaakt. Die winsten worden verdeeld onder de aandeelhouders terwijl wij met een hoge energierekening zitten. Dat kan anders. Door onze energie te nationaliseren pakken we de zeggenschap terug. En dat moeten we natuurlijk ook in de zorg doen!

Samen kunnen we dit winnen.

Ik hoop je te zien op zaterdag 11 februari!

Met vriendelijke groet,

Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer